Sauna Zevenhuizen Badkledingdag

sauna en gezondheidEen enkele keer wordt er gevraagd of er bij Sauna Zevenhuizen badkledingdag is. Dat is niet het geval. Badkleding in de sauna heeft namelijk een aantal nadelen. Wat zijn de argumenten om niet met badkleding in de sauna te gaan?

  • Het is belangrijk om goed te kunnen koelen. Als uw huid bedekt is, is dat een stuk lastiger. Het wel bedekken van de huid veroorzaakt eerder oververhitting en hoofdpijnklachten.
  • In de sauna zweet men. Indien er dan zwemkleding gedragen wordt, neemt dit enorm veel zweet op. Dit vinden veel saunabezoekers niet hygiĆ«nisch.
  • De meeste zwemkleding is niet ontworpen voor hitte. Hierdoor kunnen veel materialen gaan ruiken of chemische dampen gaan afgeven.
  • Door de hitte en stoom wordt het lichaam plakkerig en licht gezwollen. Hierdoor is het vaak niet comfortabel om badkleding te dragen; het plakt aan de huid, bandjes en randjes gaan knellen en het zorgt voor een algeheel gevoel van onbehagen.

sauna zevenhuizen badkledingdag

Geen Sauna Zevenhuizen Badkledingdag

Deze nadelen zijn dan ook de reden waarom Sauna Zevenhuizen badkledingdag niet heeft ingesteld. Een aantal van deze nadelen zijn misschien best op te lossen en ook mensen die naakt zijn moeten natuurlijk goed letten op hygiƫne zoals regelmatig douchen en koelen. Toch zijn we er van overtuigd dat een Sauna Zevenhuizen badkledingdag niet noodzakelijk is omdat men in een cabine van 100 graden echt geen behoefte heeft aan een knellende zwembroek of bedekkend badpak!